sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Finntriathlon 2011

Vuoden pääkilpailu on nyt kisattu,


Uintiosuus (1.9km):
Alku oli tosi jännittävä, lähdin 40-60 minuutin uimarien ryhmässä eli viimeisten joukossa veteen. Alun uin rauhallisesti ja yritin löytää vapaata vettä, jossa pystyisin uida rauhassa. Uintiosuus kesti 46,04, johon olen tosi tyytyväinen, rentoa uintia voimia kuluttamatta paniikkiin joutumatta.

T1(eli eka vaihto):
Märkäpuvun sain tosi ripeästi pois päältäni, mutta fillaripaitaa en meinannut saada mitenkään päälle, koska kroppa oli märkä ja paita tiukka. Aika oli lähellä 10 min eli tosi hidasta toimintaa.


Fillariosuus (90km):
Lähdin innoissani matkaan, mutta kuitenkin säästellen, taktiikkani oli pysyä alamäet sekä tasamaa osuudet aeroasennossa ja ylämäet selkä suorana. Vauhdin keskiarvon halusin pitää yli 32 km/h. Kaksi ensimmäistä tuntia tämä toimi hyvin, mutta kolmas tunti alaselässäni oli sen verran kipua, että ajelin vain alamäet aeroasennossa. Vauhtikeskiarvo oli 31km/h, osuuden kokonaisaika 3:05 (vaihto+fillariosuus). Keli oli täydellinen fillarointiin, mutta mäkiä oli tosi paljon enemmän kuin mihin olen tottunut ja se tuntui jaloissani jo fillariosuuden loputtua.

T2:
Tosi nopea vaihto ei ongelmia. Kesto noin 1-3 min.

Juoksuosuus (21.1km) 4 kierrosta:
Tarkoitukseni oli juosta rauhallisesti ekat 15 km ja sen jälkeen juosta niin kovaa kun pystyn loput. Ensimmäisen kierros juoksin 7min/km vauhtia, kantaen painavaa juoksujuomavyötä, jonka annoin huoltajalleni(vaimolle) kun hänet näin ekan kerran. Toinen kierros meni samaa vauhtia ja tuntui sekin ihan rennolta, mutta kolmannella kierroksella kaikki muuttui, askeleet tuntuivat raskailta ja jouduin vaihtamaan juoksun kävelyyn. Viimeisellä kierroksella sain juttukaveriksi yhden hidasjuoksuisen naisen, jutteleminen sai ajatukseni pois kipeistä jaloista ja pystyin taas juoksemaan loppuun asti ajalla 2:36.

Kokonaisaika 6:28  (tavoite 6:30)

Jälkitunnelmat:
Aloitin treenit vuodenvaihteessa ja harjoitustunteja kertyi 250, olen tosi tyytyväinen kilpailusuoritukseeni. Olen tottunut kovaan tuuleen, sitä onneksi ei kuitenkaan Joroisilla ollut (keli oli täydellinen), mutta en ole tottunut mäkiin ja niitä Joroisilla oli aivan liikaa, eli ensi vuoden kautta varten pitää saada paljon enemmän voimia jalkoihin ja vähän vähemmän massaa kannettavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti