perjantai 7. joulukuuta 2012

Itsenäisyyspäviän lenkki

Päätin keksiä jotain "kivaa" itsenäisyyspäivän kunniaksi, 6h fillaria ja 12min juoksua kuullosti sopivalta haasteelta, muutama ongelma kuitenkin oli.
1. miten läytää seuraa koska 6h yksin pyöräilyä ei kyllä kovin hääviltä kuullostanut, luotto oli tosin kova että Facebookista löytyisi muutama innoksa mukaantulija.
2. mitä jos jäätyy matkalla, ensiksi päätin lisätä säännön että saan mennä polkemaan kotiin trainerilla loput jos on liian kylmä, toinen minkä tein oli hakea Mysports liikkeestä kenkä ja hanskalämmittimet.

Nämä lämmittimet toimi paremmin kuin olin odottanut kannattaa kokeilla pitkille lenkeille jos on kylmä ilma.















Lähtö oli kello 10.00 eli juuri aurinko olisi esillä koko lenkin ajan jos 6h polkisi. 7 innokasta fillaristiä lähti matkaan. Ensimmäinen osuus oli Gerbyyn s-marketilta rantaa pitkin ABC huoltsikalle kahville noin 90 min jälkeen ryhmämme oli kutistunut 5 henkiseksi ja muutama oli jo aika jäissä, itselläni oli liikaa vaatteita ja sain poistaa yhden takin.

Seuraavaksi oli vuorossa pilvilammen kierto, tällä osuudella surkeat maastopyöräily taitoni nosti pulssini jo korkeammalle, kuin yritin väkisin pysyä kokeneimpien perässä, hyvin kuitenkin meni tämäkin osuus, täältä siirryttiin karpperöönlahden kiertoon "vuoristo osuus" täällä sydän hakkasi jo kunnolla ja hiki virtasi, mutta kunnialla pääsin tämänkin osuuden läpi.

Seuraavaksi poljettiin takaisin gerbyytä päin josta noin 3 tunnin jälkeen jatkoi vain 2 polkijaa. Seuraavaksi otettiin suunta kohti sepänkylän Teboil asemaa. Viimeisessä ylämäessä kramppasi seistessä molemmat etureiteni eli loppumatka oli poljettava istualteen myös juomareppun letku oli jäätynyt noin 30 min aiemmin eli juotavaa ei ollut enää saatavilla. Onneksi teebeeltä sai kahvia ja sämpylää jo myös letkun jääongelmat poistui.

Seuraava osuus oli siirtyminen rannalle jota pitkin pitäisi kotiin asti päästä, ensimmäiset 45min kulki ihan kivasti mutta sen jälkeen kenkälämmittimien 5h oli loppu joten jalat jäätyi, myös juomerepun letku jäätyi taas kerran, samoihin aikoihin myös viimeinen kanssapolkija suuntasi fillarinsa kotiansa päin ja olin yksin.

Tästä alkoi viimeinen osuus eli rantaa pitkin takaisin kotiin kramppaavilla jäisillä koivilla ilman juotavaa ja energiaa, myös aurinko laski ja eihän mulla tietenkään mitään valoa ollut, ainoa tehtävä oli pienentää vaihdetta ja toivoa että pääsisi kotiin asti.

Noin 6h fillariosuuden jälkeen oli niin pahoja kramppeja reisissä että jouduin kävellä noin 10 minuuttia tämä auttoi myös varpaiden jäätymisen kanssa. Kävelyn jälkeen vielä 15 min polkemista "uusilla" voimilla ja olin kotona noin 90km fillaroinnin jälkeen.


















Ei muutaku juoksukengät päälle, varpaat ei muuten edes liikkunu tässä vaiheessa. 2km 15 min sain juostua, juoksu kulki yllättävän kevyesti ja kramppitunteet olivat kokonaan poistuneet myös varpaat oli palauttaneet lämpönsä ja liikkuvuutensa.

Lopuksi vielä iso kiitos kaikille osallistujille, ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti vielä isommalla porukalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti